Hjelper 500.000 i Ukraina hvert år

OpenHeart har drevet nødhjelpsarbeid i Ukraina i 30 år. Årlig distribueres 1500 tonn matpakker, klær og sko til fattige.

De siste ukene har prisene på mat, strøm og gass i Ukraina steget enormt. Du kan være med på å gjøre en forskjell ved å støtte arbeidet.

Over 25000 familier får jevnlig hjelp og 4000 barn får daglig hjelp. Totalt er det nærmere 500.000 som får hjelp hvert år.

I løpet av denne perioden har det blitt bygget en veldrevet organisasjon som nå teller over 350 lokalt ansatte og en rekke frivillige som sørger for å distribuere hjelpen. Disse har sagt seg villig til å bli, til tross for invasjonen som nå pågår.

Etter 30 år og 1200 trailerlass fra Norge til Ukraina, stopper ikke OpenHeart sitt arbeid. Så lenge invasjonen pågår, vil det være vanskelig å sende hjelpesendinger, men det kjøpes inn mat og klær lokalt.

Siden invasjonen startet og frem til medio mars, har det blitt sendt 12 trailere med totalt 200 tonn. Dette fordeler seg igjen på:

  • 50 tonn medisiner 
  • 50 tonn mat 
  • 50 tonn klær
  • 50 tonn annet utstyr (strømgeneratorer etc)

Du kan gi et enkeltbeløp på Vipps eller bankkonto. Bli gjerne fast giver for en periode dersom du har mulighet. Utfordringene etter invasjonen vil vare i lang tid fremover.

Halvard Hasseløy intervjues av NRK Nyheter.

Hvordan hjelpe?

Bildegalleri

Dette gjør OpenHeart